Waar kan ik mijn elektronische Consumptiecheque uitgeven?

Je kunt de Consumptiecheque Edenred op papier of elektronisch via de Edenred-kaart gebruiken in de volgende sectoren:

  • Horeca
  • Kleinhandelszaken die goederen aanbieden in de fysieke aanwezigheid van de consument, met inbegrip van hersteldiensten
  • Bioscopen en culturele instellingen die door de bevoegde overheid zijn erkend, goedgekeurd of gesubsidieerd
  • Zwembaden, fitnesscentra, bowlingzalen en sportverenigingen waarvoor een door de gemeenschappen erkende, goedgekeurde of gesubsidieerde federatie bestaat of die behoren tot één van de nationale federaties
  • Wellnesscentra: massagesalons, sauna's, zonnebankcentra, hammams ...
  • Kapsalons en schoonheidssalons, nagelsalons, niet-medische pedicures, tatoeage- en piercingsalons ...
  • Rijscholen

Je moet wel ter plaatse betalen, niet online.

Via onze zoekmachine vind je makkelijk handelszaken waar je je cheques kunt gebruiken.

Gebruik van cheques

Edenred heeft een handige oplossing ontwikkeld, zodat alle handelaars nu ook gemakkelijk de consumptiecheques in hun zaak kunnen aanvaarden.

De elektronische cheques kunnen worden aanvaard door verkooppunten die zijn opgenomen in de zoekmachine en in de MyEdenred-app. Binnenkort zullen de meer dan 40.000 partnerhandelaars van Edenred automatisch de Consumptiecheque Edenred aanvaarden op de betaalterminals in hun fysieke verkooppunten.

Staan er bedragen van meerdere chequetypes op je Edenred-kaart? Laat de winkelbediende aan de kassa dan weten met welke cheque je je aankopen wenst te betalen. Indien de handelaar op zijn betaalterminal een cheque kan kiezen, wordt het bedrag afgehouden van de gekozen cheque. Is het niet mogelijk om de cheque te kiezen op de terminal? Dan gaat het bedrag af van de cheque die als eerste verloopt. Op die manier is er minder risico dat je cheques ongebruikt verlopen en hoef je je geen zorgen te maken over de verschillende geldigheidsdatums.

Het is ook mogelijk dat twee transacties met de Edenred-kaart nodig zijn om een bedrag in een winkel te betalen. Dat is het geval wanneer het saldo in een van je portefeuilles te laag is om het volledige bedrag te betalen. Stel: in een restaurant wil je een rekening van 150 euro betalen. Je kunt dan een deel betalen met de 80 euro aan Ticket Restaurant die binnenkort verlopen en de resterende 70 euro met je Consumptiecheque Edenred. In dit geval moet je je kaart tweemaal in de terminal stoppen.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 1 van 2
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.