Wat is het Mobiliteitsbudget?

Het mobiliteitsbudget heeft twee doelstellingen:

1. De milieu-impact van bedrijfswagens verminderen.
  2. Alternatieve mobiliteit promoten en zo het verkeer op de Belgische wegen verminderen.

Als de werkgever het mobiteitsbudget aanbiedt, dan kan de werknemer zijn bedrijfswagen inruilen voor een budget dat toegepast wordt op 3 peilers:

1. Peiler 1: (Een deel van) het mobiliteitsbudget gebruiken om een meer milieuvriendelijke auto aan te kopen.
    2. Peiler 2: (Een deel van) het budget gebruiken om duurzame transportmogelijkheden te financieren.
    3. Peiler 3: Het overgebleven deel wordt op het einde van het jaar als loon gestort (minus een 38.07% werknemersbijdrage).

Wilt u een schatting va uw mobiliteitsbudget?

Doe de test hier!