Hoe mijn pincode wijzigen?

Om uw pincode te wijzigen dient u eerst in te loggen op uw persoonlijke webruimte . U zult uw bestaande pincode eerst moeten desactiveren en daarna opnieuw activeren.

1. Op uw persoonlijke webruimte klikt u op “Mijn kaart & mijn rekening beheren”.

2. Daarna klikt u op “PIN-code” voor de kaart waarvoor u een PIN-code wenst te desactiveren.

3. U krijgt het statuut van uw pincode te zien. Indien u een pincode geactiveerd had, is het statuut “Actief”. U kunt vervolgens op “Desactiveren” klikken.

4. U krijgt onderstaande melding en dient vervolgens op “Sluiten” te klikken (u hoeft niet meer op “Desactiveren” te klikken). U moet enkel één transactie uitvoeren met uw pincode.

5. Wanneer u het statuut van de pincode opnieuw gaat bekijken ziet u dat deze “In deactivatiefase” is. Dit statuut blijft zolang er geen transactie gedaan wordt, zoals vermeld in de melding hierboven.

6. Nadat u de transactie heeft uitgevoerd waar men voor de laatste keer uw pincode heeft gevraagd, zal het statuut van uw pincode veranderen naar “Gedeactiveerd”.

7. U kunt nu een nieuwe pincode activeren.

Op uw persoonlijke webruimte klikt u op “Mijn kaart & mijn rekening beheren” te klikken.

8. Daarna klikt u op “PIN-code” voor de kaart waarvoor u een pincode wenst te activeren.

9. U krijgt het statuut van uw pincode te zien. Indien u nog geen PIN-code geactiveerd heeft, is het statuut “Inactief”. U kunt vervolgens op “Activeren” klikken.

10. U kunt nu de pincode van uw keuze invoeren en op de knop “Bevestigen” drukken.

11. U krijgt volgende activatiebevestiging. Bij de volgende betaling via het contact-systeem (waarbij u de kaart in de terminal steekt), zal men nog geen pincode vragen. Uw pincode zal gevraagd worden vanaf de 2de betaling.

12.  Nadat u de 2de betaling heeft gedaan, zal het statuut van uw pincode wijzigen naar “Actief”.