Ik wilde mijn koopkrachtpremie in de vorm van Edenred Consumptie gebruiken, maar er werd een andere soort cheque gebruikt. Hoe komt dat?

Bij sommige betaalterminals kan de handelaar de cheque niet kiezen die jij wilde gebruiken om je aankoop te betalen. In handelszaken zonder terminal waarmee je een bepaalde cheque kunt kiezen, wordt de Edenred-cheque die als eerste verloopt gekozen. Op die manier is er minder risico dat je cheques ongebruikt verlopen.

Is het niet mogelijk om de cheque die je wilt gebruiken te kiezen op de betaalterminal? Dan gaat het bedrag af van de cheque die als eerste verloopt. Die cheque wordt dus automatisch gebruikt om je aankoop te betalen. Op die manier is er minder risico dat je cheques ongebruikt verlopen en hoef je je geen zorgen te maken over de verschillende geldigheidsdatums.

Voorbeeld:

Op je Edenred-kaart staat een koopkrachtpremie in de vorm Edenred Consumptie die geldig is tot en met 31.12.2024, maar ook enkele Edenred Eco die geldig zijn tot en met 31.01.2025.

Bij het afrekenen kun je niet op de betaalterminal kiezen welke soort cheques je wilt gebruiken. Aangezien je Edenred Consumptie minder lang geldig blijft dan je ecocheques, betaal je automatisch met je Edenred Consumptie.

Goed om te weten

De koopkrachtpremie in de vorm Edenred Consumptie is bijzonder omdat je er enkel voeding en/of ecologische spullen en diensten mee kunt aankopen:

Voedingsaankopen – zoals met Edenred Maaltijd

Duurzame aankopen – zoals met Edenred Eco

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 4
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

0 opmerkingen

Artikel is gesloten voor opmerkingen.